Prowadzisz zakład gastronomiczny? Pamiętaj o meblach ze stali nierdzewnej

W zakładach przetwarzających żywność, salonach kosmetycznych lub gabinetach lekarskich i w kuchniach nadzwyczaj istotne jest zachowanie absolutnej higieny. To wymusza nie tylko zastosowania restrykcyjnych procedur oraz korzystania z preparatów dezynfekujących, ale również właściwego wyposażenia. Przybory i meble użytkowane w takich miejscach nie mogą absorbować zanieczyszczeń, a ich powierzchnia powinna umożliwiać szybkie i dokładne czyszczenie oraz odkażanie. W związku z tym w miejscach, gdzie najistotniejsza jest higiena, najlepiej używać mebli ze stali nierdzewnej.

Meble ze stali nierdzewnej – stoły, regały, zmywaki

Meble ze stali nierdzewnej są bardzo często stosowane w piekarnictwie, przetwórstwie spożywczym oraz profesjonalnych kuchniach. W zapleczach kuchennych lokali gastronomicznych czy bufetów wykorzystuje się m.in. stoły, regały do składowania żywności i blaty. Poza nimi warto napomknąć o okapach i zmywakach, a także wszelkiego typu stojakach stosowanych do wyrastania wypieków. Optymalną eksploatację lokalu ułatwiają meble ze stali nierdzewnej na zamówienie – można z ich użyciem urządzić funkcjonalną kuchnię także na niewielkiej powierzchni.

Medycyna także używa mebli ze stali nierdzewnej

Planując wymiary mebli ze stali nierdzewnej, producent bierze też pod uwagę wymogi gabinetów medycznych i kosmetycznych. Tu wyjątkowo istotne są stoły i regały umożliwiające sterylne składowanie przyrządów oraz preparatów używanych w czasie zabiegów. Meble ze stali nierdzewnej sprostają wszystkim wymaganiom stawianym wobec sprzętu wykorzystywanego w gabinetach medycznych – pozwalają na utrzymanie jałowości otoczenia, są wytrzymałe i schludne.