Wartości odżywcze pieczywa

Jeśli chcesz zamówić pieczywo Kraków, koniecznie sprawdź www.piekarniapochopien.com
Pieczywo to w naszej kulturze podstawa diety człowieka. Produkowane jest z mąki, soli, wody, mleka, środków spulchniających (zwykle zakwasu chlebowego lub drożdży) i różnych dodatków ulepszających doznania smakowe, takich jak sezam, słonecznik lub mak.
Dlaczego warto spożywać regularnie pieczywo?
Pieczywo jest jedzeniem bardzo bogatym w wiele różnorodnych składników energetycznych i odżywczych, potrzebnych do właściwego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją głównie białka, aminokwasy i węglowodany. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku oraz wielu witaminach, których najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.
Pieczywo w Krakowie
Najlepiej kupować pieczywo w piekarniach tradycyjnych. Ma się wtedy pewność, że spożywane produkty długo zachowają świeżość.
Ze znakomitych produktów i niesamowitej dbałości o klienta słyną przede wszystkim krakowskie piekarnie, sławiące się wielkim zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb robiony jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co jest gwarancją znakomitego smaku i najlepszej jakości użytych składników.
Lokalizacja:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]